Torben Grønbech Pedersen • Gl. Skårupvænge 7 • DK 5700 Svendborg • +45 25 56 25 78
Motion
Jeg mærker selv på krop og humør, de positive effekter ved at motionere.
Det er rart at kunne gå eller cykle alene. når det passer mig: Det er også herligt at være fælles om noget med andre, som f eks. de dejlige mennesker på "fredags Zumba holdet". 

Jeg holder meget af at cykle. Her på Sydfyn er der næsten altid en dejlig skov eller udsigt til vandet. Det er rene vitaminer for velværet.

Min ynglings rute er fra svendborg til Vejstrup og ned til vandet og så hjem af den smukke  Skårupøre strandvej. En lille god tur på 21 km. Den byder kuperede udfordringer og en Vestenvind igennem sundet, til at pille de sidste kræfter ud af benene på vej ind mod Svendborg igen.
På min mobil telefon har jeg installeret Endomondo sportstracker. Den giver mig mulighed for at holde styr på hvor hyppigt, hvor langt og hvor hurtigt jeg går. Desuden kan man lave trænings pas, favorit ruter og dele på diverse sociale medier. Jeg finder app'en nyttig og en god motivator.
Zumba Fitness® er en sjov måde at få motion på. Motions formen stammer fra Colombia og der danses til alt slags musik, men oftest latinske toner.

I svendborg badeland kan man deltage i både almindelig og aqua Zumba. Alle kan være med, og det forgår i et uformelt miljø med en masse glade mennesker i alle aldre.

Instruktøren er en sød og dygtig mexicansk kvinde ved navn Gloria.

Det fredags hold jeg plejer at deltage på er der også en kaffe klub, hvor man efter træningen, drikker kaffe sammen. Man skiftes til at bage brød til kaffen.
Sådan en times træning kan holde smilet klistret til ansigtet en hel weekend.